Over ons

Wat is Oikos?

Oikos huiswerkbegeleiding in Geldermalsen heeft als doel om leerlingen zelfstandig te maken in het leren en maken van hun huiswerk.

Als je bij Oikos binnenstapt zul je de huiselijke sfeer ervaren en merken dat er ruimte is voor ontspanning na een lange schooldag, alsook werkruimte om je schoolwerk te maken. Zo kun je in alle rust werken aan je schoolwerk en zorgen we er samen voor dat je je tijd bij Oikos
optimaal benut.

Iedereen leert anders en daarom hebben wij verschillende faciliteiten voor verschillende leerstijlen. Vind je het fijn om dat biologie hoofdstuk nog eens door te nemen in alle rust? Dat kan in onze loungehoek met je eigen muziek in je oor. Heb je juist opperste concentratie nodig om die woordenlijst Frans te leren en heb je moeite met focussen? Aan het bureau kun je je terugtrekken en indien nodig gebruik maken van de geluidsdempende oorkleppen. Werk je graag samen? Ook dat kan bij Oikos aan de op maat gemaakte studietafel.

Julien

Wie is Oikos?

Mijn naam is Julien Smeets, een bedreven onderwijzer met een passie voor leerlingontwikkeling en leren leren. Naast mijn passie voor onderwijs haal ik mijn geluk en energie uit mijn gezin. Ik ben in 2018 getrouwd met mijn vrouw en we zijn trotse ouders van drie kinderen.

Sinds 2010 ben ik werkzaam in het onderwijs en heb ervaring als geschiedenis docent en huiswerkbegeleider. Ik merk dat ik energie krijg als ik mijn kwaliteiten kan gebruiken om een leerling te helpen zichzelf te ontwikkelen.

Wat mij kenmerkt:

1. Interpersoonlijk sterk

Men zegt vaak dat ik interpersoonlijk sterk ben, met andere woorden men voelt zich over het algemeen snel op hun gemak bij mij en ik voel goed aan hoe een ander zich voelt. Die sociale voelsprieten maken mij een toffe peer, maar ik zet ze ook in tijdens mijn werk als huiswerkbegeleider.

2. Perfectionistisch

Ik ben niet gauw tevreden en ben soms perfectionistisch. Ook bij Oikos gaat daarom kwaliteit boven kwantiteit. Er is op voorhand een maximaal aantal leerlingen per begeleider om deze kwaliteitsnorm te waarborgen.

3. Zelfredzaamheid

Daarnaast vind ik zelfredzaamheid erg belangrijk, ook omdat dit niet altijd vanzelfsprekend is. Steeds vaker zien we mensen op latere leeftijd worstelen met verantwoordelijkheden en vooral jongeren hebben hier moeite mee. Daarom is de werkwijze van Oikos er ook op gericht om leerlingen zelfredzaam te maken als het op leren aankomt.

4. Principieel tegen principes

Iedereen is anders en heeft andere behoeftes. Ik zeg wel eens: “Ik ben principieel tegen principes” omdat wanneer je principieel bent de regel heilig is ten koste van de uitzondering. Ik geloof er echter in dat een pragmatische aanpak werkt. De werkruimte bij Oikos is ook
pragmatisch ingericht zo is er voor iedere leerstijl een passende werkplek. Hiermee leren en stimuleren wij leerlingen om juist die keuzes te maken die hun leren bevordert.

Menu