Visie en werkwijze

Visie

Oikos huiswerkbegeleiding is meer dan alleen een “huiswerklokaal”, het is een omgeving waar je onder professionele begeleiding leert “leren”. Hoe leer je nou eigelijk? Natuurlijk helpen we je met tips en trucs, maar we leren je ook te ontdekken waar jij persoonlijk behoefte aan hebt als het op leren en huiswerk aankomt.

Bij Oikos gaan we uit van het principe dat iedereen een eigen leerstijl heeft en erbij gebaat is als men deze optimaal kan benutten. Dat betekent in de eerste plaats dat je ontdekt hoe je leert. Als je bij Oikos huiswerkbegeleiding komt gaan we jouw leerstijl in kaart brengen en leren we je hoe dat je schoolwerk beïnvloedt.

Daarnaast beschikt Oikos over verschillende faciliteiten waardoor je op verschillende manieren je huiswerk kan maken, op de manier die bij jou past. Wij leren je deze keuzes zelfstandig te maken zodat je leert om je eigen verantwoordelijkheid te nemen als het om school en huiswerk gaat.

Werkwijze

Bij Oikos streven wij naar zelfstandigheid. Dat betekent dat we werken naar een situatie waarin je onafhankelijk van Oikos je huiswerk kan maken. Dit is terug te zien in onze werkwijze. Wij bieden verschillende diensten die, indien nodig, op elkaar aansluiten. Hierdoor kunnen we doelgericht naar een vervolgstap toewerken.  

Heb je een specifiek leerprobleem welke meer aandacht vereist en die we dus een-op-een goed kunnen aanpakken? Dan start je bijvoorbeeld met Persoonlijke begeleidingonze meest intensieve dienst. Indien noodzakelijk of wenselijk is deze dienst te combineren met Huiswerkbegeleiding. Door een aantal dagen in de week in de Oikos omgeving je huiswerk te maken en ondersteuning te krijgen van jouw begeleider kan huiswerkbegeleiding een goede aanvulling zijn op je persoonlijke leerontwikkeling. Misschien is het raadzaam, of vind je het fijn, om na de persoonlijke begeleiding de huiswerkbegeleiding te continueren. Zo kun je verder werken aan je zelfstandigheid, dat is immers het doel waar we naartoe werken. Huiswerk maken onder toezicht is de laatste stap in dit proces. Je kunt zelfstandig je huiswerk maken en plannen, wel gebruik je nog de faciliteiten die Oikos biedt en onze begeleiding zorgt ervoor dat je de laatste stappen naar volledige zelfstandigheid kan zetten.  

Omdat deze diensten (Persoonlijke begeleiding, Huiswerkbegeleiding en Huiswerk maken onder toezicht) onafhankelijk van elkaar afgenomen kunnen worden stroom je gemakkelijk door. 

Persoonlijke begeleiding
Het pakket met de meest intensieve begeleiding is de persoonlijke begeleiding waarin we in korte tijd elkaar veel zien en diep ingaan op jouw leerprobleem.

Huiswerkbegeleiding
Huiswerkbegeleiding is de volgende stap. We begeleiden je in het maken en plannen van je huiswerk. Ook met betrekking tot je eigen leerdoelen helpen we je.

Huiswerk maken onder toezicht
Dit is de laatste stap richting zelfstandig werken. In principe kun je zelfstandig je werk inplannen en uitvoeren, wij controleren of je op de juiste weg zit.

Persoonlijke begeleiding
Het pakket met de meest intensieve begeleiding is de persoonlijke begeleiding waarin we in korte tijd elkaar veel zien en diep ingaan op jouw leerprobleem.

Huiswerkbegeleiding
Huiswerkbegeleiding is de volgende stap.We begeleiden je in het maken en plannen van je huiswerk. Ook met betrekking tot je eigen leerdoelen helpen we je.

Huiswerk maken onder toezicht
De meest intensieve begeleiding is het huiswerk maken onder toezicht. In principe kun je zelfstandig je werk inplannen en uitvoeren, wij controleren of je op de juiste weg zit.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek, dat we samen met jou en je ouders/verzorgers hebben, onderzoeken we jouw leerstijl, stellen we leerdoelen op en stellen we samen vast welke dienst het beste bij je
past.

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend intakegesprek? Neem contact met ons op.

Menu